Teknofest

16.08.2021 2938

TEKNOFEST 2023

İstanbul da düzenlenen Teknofest 2023 e finalist olarak katılan Sirer Enerji Takımı "Yenile Yenile Kullan" projesi ile kendi alanında Türkiye 9. Su olmuştur. Öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

28-09-202328-09-202328-09-202328-09-202328-09-202328-09-2023

TEKNOFEST 2021

Teknofest 2021 Yarışmasına iki teknoloji takımı ve iki proje ile katılım sağladık. Okulumuz 3. Sınıf öğrencilerinin oluşturduğu STT (Sirer Teknoloji Takımı) ve SHT (Sirer Hijyen Takımı) hazırladıkları 2 proje ile yarışmaya katıldı. STT takımı HASTRO  (HASTa Yardım RObotu)  adını verdikleri kişisel yardım robotuyla, SHT takımı ise BEHİJRO (BEsin HİJyen RObotu) adını verdikleri Hijyen Robotu ile yarışmada ilk turu geçti. Yapılan elemelerin ardından BEHİJRO yeterli puanı alamayarak 2. turda elendi. HASTRO ilk iki turu geçerek finale kadar yükseldi. Final başvurusu yapılan HASTRO projemiz son aşamada elendi. Projelerimizi daha da geliştirerek 2022 TEKNOFEST Yarışmasına takımlarımızla tekrar katılacağız.

Projelerimizden biraz bahsedecek olursak;

Proje Adı: HASTRO (Hasta Yardım Robotu)

Takım: STT - Sirer Teknoloji Takımı

HASTRO adını verdiğimiz "Hasta Yardım Robotumuz"; birden fazla ve düzenli ilaç kullanan kronik hastalara ilaç saatlerini hatırlatmak ve kullanma zamanı gelen ilaçları hastalara zamanında ulaştırmak için tasarlanmıştır. Günün farklı zamanlarında farklı zaman dilimlerinde kullanılan ilaçları tam saatinde kişiye hatırlatacak ve kullanacağı ilaçları ona getirecektir. İlaçlar daha önceden robotumuz üzerinde bulanan düzeneğe kullanılacak miktar kadar yerleştirilecek ve zaman dilimine göre kodlanacaktır. Zamanı geldiğinde önce sesli uyarı verecek daha sonra hastamızın yanına gelerek ilaçlarını ona ulaştıracaktır. İhtiyaç halinde üzerinde bulunan küçük pompadan hastaya su da verebilecektir.

16-08-2021

Proje Adı: BEHİJRO (Besin Hijyen Robotu)

Takım: STT - Sirer Hijyen Takımı

BEHİJRO adını verdiğimiz "Besin Hijyen Robotumuz"; besinlerin hijyenik olup olmadığını kontrol ederek hijyenik olmayan besinleri üzerindeki kamera ve sensörlerle algılayarak onları hijyenik hale getirmektedir. Robotumuzun bir girişi ve iki çıkışı bulunacaktır. Besinler bir taşıyıcı bantla girişten konulacak ve giriş bölümündeki kamera ve sensörden taranarak geçecektir. İlk etapta birkaç meyve ve sebze tanımlaması ile projemize başlayacağız. Temiz ve hijyenik besinlerin birçok fotoğrafını çekerek yapay zekamıza tanıtacağız ayrıca parlaklık ve pürüzsüzlüklerini ölçmek için sensörlerde kullanacağız. Hijyenik olduğu anlaşılan besinler 1 numaralı hijyenik banttan çıkış yapacak; hijyenik olmayanlar ise 2 numaralı hijyen bandına geçecektir. Burada öncelikli sıvı hijyen işlemi daha sonra ise UV ışıkla besin hijyenik hale getirilerek 2 numaralı banttan hijyenik olarak çıkış yapacaktır. Alacağımız destek ile yapacağımız robotumuzu önce okulumuzda beslenme yapan arkadaşlarımız için sınıflarda daha sonra ilimizdeki ve ülkemizdeki tüm okullara ulaştırmayı planlıyoruz.

07-06-202118-03-202118-03-202118-03-202118-03-2021