Uzman Ö. YAKUP YİĞİT - Okul Müdürü

Uzman Ö. YAKUP YİĞİT - Okul Müdürü

Yakup YİĞİT, 1983 yılında Sivas’ın Zara ilçesinde doğdu. Lise tahsilini Sivas Zara da tamamladı. 2004 yılında Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesinden mezun oldu. İkinci üniversite olarak iktisadi ve idari bilimler Fakültesi Kamu yönetimi bölümünden mezun oldu. Eğitim Yönetimi denetimi ve planlaması Ana bilim dalında Yüksek Lisans eğitimini tamamladı. Eğitim yönetimi alanında bir çok çalışma ve proje yürüttü. Uluslar arası ve ulusal hakemli dergilerde “learning organization(öğrenen okul), farklılıkların yönetimi,bilgi yönetimi vb.” konularda yedi adet akademik makalesi yayımlandı. Üniversitelerarası kurul ve komisyonlarda bildiri sundu. Orta düzeyde İngilizce bilmektedir.

İlk görevine sınıf öğretmeni olarak başladı. Çeşitli okullarda öğretmenlik, müdür yardımcılığı ve Gazi ilkokulunda 5 yıl süreyle okul müdürlüğü görevinde bulundu.

Meslek hayatı boyunca birçok kurs ve seminere katılan, eğitim projeleri yürüten Yakup YİĞİT; başarılı çalışmalarından dolayı çok sayıda teşekkür, takdir, başarı, üstün başarı belgesi ve aylıkla ödülle taltif edildi.